1 Icon_fb_shadow

Veganské lasagne bez těstovin a bez pečení

Zdravě, svůdně a bez pečení!
foto: radicaleats.com

D7daa0f6ef3aaec1736edf8a697db75cedd2e0a4 Podívejte se na další fotografie



16.04.2013 20:08

Tímto receptem bychom rádi poděkovali veganům, za jejich úžasný přístup ke všemu živému. Pochoutka se obejde bez těstovin, vaření i pečení!

"Sýr" z piniových a kešu oříšků, čerstvé bazalkové pesto, krém ze sluncem sušených rajčátek, cuketové hoblinky s plátky čerstvých rajčat a vybrané koření. To je velice svůdná kombinace!

Ořechový sýr :

1 šálek předem namočených kešu oříšků

1 šálek předem namočených piniových oříšků
1 malá hrstka cibule
1 stroužek česneku
2 lžíce citronové šťávy
sůl a pepř na dochucení

Zpracujte vše dohromady v dobrém mixéru do krémové konzistence. Budete zřejmě muset mixér zastavovat a okraje hmoty zatlačovat zpátky, protože bude velmi hustá, ale právě tak to chcete mít.

Rajčatová omáčka :

1 šálek namočených sušených rajčat
1 menší rajče
1 malá hrstka cibule
1 malá ratolest rozmarýnu
1 stroužek česneku
1 lžíce citronové šťávy
sůl a pepř na dochucení

Zpracujte stejným způsobem, opět do husté krémové konzistence.

Pesto :

2 velké hrsti bazalky
2 stroužky česneku
1/2 šálku piniových oříšků
2 lžíce olivového oleje
sůl a pepř na dochucení

Vše zase zpracujte v mixéru.

Nakrájejte cukety a rajčata na tenké plátky. Pro získání extra tenkých plátků cuketových lasagní můžete použít škrabku na brambory nebo plátkovač sýra.

Formu na lasagne můžete vyložit potravinářskou fólií... někdo se obejde i bez ní...

První vrstvu pochoutky vytvořte z trochy pesta a ořechového krému. Bude nakonec nahoře, takže ji můžete dle vlastní fantazie a zásob dozdobit. Nyní přijdou na řadu nejpovedenější plátky rajčat. Dále přidávejte vrstvy cuket, rajčat, pesta, opět cuket, ořechového krému, pesta, potom   více cuket, více rajčat, opět více cuket, více pesta a zakončete vrstvou rajčat. Ovšem raw rafinovanosti se meze nekladou, s chutí experimentujte!

Lasagne překryjte potravinářskou fólií a a dejte do lednice vychladit. Až lahůdka ztuhne, sejměte krycí fólii, překlopte na podložku a odstraňte obal. Krájejte zubatým nožem nebo jak chcete.

Dobrou chuť vegani!



Autor: Adéla Kubíčková | Počet přečtení: 4456



1 komentáře


Pro vložení komentáře se přihlaš nebo zaregistruj.
1.

Cesta dřeva      translation missing: cs, datetime, distance_in_words, almost_x_years (04. 11. 2013 22:19)

A já tenhle recept čtu až ted, když už je po malých cuketách a rajčatech! Bééé.